BLI KJENT MED HEGE NORMAN-STORMBRINGER

Hege Normann-Stormbringer (f. 1973) er frilansjournalist, forfatter og yogalærer. Hun har mann, hund og fem barn. Hun er fra Lillehammer, men familien bodde i mange år i Gjerdsvika på Sunnmøre, og Hege henter mye av inspirasjonen sin derifra. Hun har tidligere utgitt Det norske kakebordet og Det norske dessertbordet, og debutserien hennes Ekte fotballfruer. Nå lanseres hennes andre romanserie, Lykkeloddet. 

(Foto: privat)

− Hei, Hege! Gratulerer med lanseringen av LYKKELODDET! Kan du fortelle litt om deg selv?

− Det vanskeligste spørsmålet!

Jeg er en livsglad kvinne som elsker å skrive, bevege meg, bade og spise is. Jeg er gift, og har fem straks voksne barn. Da vi bare hadde to, kjøpte vi et småbruk ved havet på Sunnmøre og bodde der i fjorten år. Det har nok formet både meg og ungene, og er stedet jeg ser for meg når jeg skriver.

− Hva handler Lykkeloddet om, og hvordan fikk du ideen til serien?

Lykkeloddet handler først og fremst om relasjoner mellom mennesker, men også hva slags utfordringer som kan dukke opp når man plutselig får masse penger mellom hendene. Hovedpersonen Maja vinner en svimlende sum med penger, og boken handler om hvordan hun manøvrer seg i livet etter dette og hvilken effekt det får på menneskene rundt henne.

− Har du selv vunnet noe enten i Lotto eller på andre måter?

− Jeg vinner sjelden noe, og pleier å si at jeg har mer hell i kjærlighet enn i spill.

 − Mener DU at lykke kan kjøpes for penger?

− Etter at alle de basale behovene er oppfylt, så mener jeg på et grunnleggende nivå at lykke en verdi som kommer innenfra. Det er noe vi må skape av noe annet enn penger. Først og fremst av kjærlighet – til seg selv, til andre og til livet.

Når det er sagt så kan penger kjøpe deg en viss frihet. Frihet fra gjeld, til å reise, til opplevelser, til å realisere seg selv og til å glede andre. Og det i seg selv kan jo gi en god lykkefølelse.

− Hva ville du ha brukt det på hvis du vant masse penger?

− Jeg har alltid drømt om en tur til Himalaya. Det hadde vært fint å oppleve sammen med moren min, som elsker å reise.

Og så ville jeg kjøpt meg et stort feriehus ved havet som hele familien kunne benytte seg av. Med tennisbane og fotballbane! Kanskje til og med et lite fly. Hm, da må jeg ha flyplass også, og flysertifikat, hehe.

− Dette er den andre serieromanen din. Fra før av har du skrevet Ekte fotballfruer, som kom ut i 2017. Begge seriene dine er samtidsserier. Hva er fordelene og hva er utfordringene ved å skrive i nåtid?

− Fordelene er at jeg kjenner samtiden godt, fordi jeg jo lever i den. Om det er noe jeg vil researche, så finner jeg det meste på google. Og jeg har jammen googla mye rart!

Jeg synes egentlig ikke det er noen utfordringer med å skrive i nåtid, jeg elsker det!

− Hva synes du er det morsomste, og hva synes du er det vanskeligste ved å skrive?

− Det morsomste er når det «klaffer», når historien tar over deg, når det ikke lenger kommer fra mitt hode, men lever sitt eget liv på papiret (eller skjermen, da) og styrer hendene mine.

Det vanskeligste er ofte å sette seg ned og begynne å skrive.

− Har noen av personene i Lykkeloddet noen likhetstrekk med deg?

− Jeg bruker ofte trekk fra meg selv, eller de rundt meg, i karakterene mine. Det gjør de lettere å beskrive.

Jeg kjenner meg igjen i usikkerheten til Maja, i sinnet til Karen og i villskapen til Dorrit. Men det er kanskje datteren Ada som har mest likhetstrekk med 16-åringen Hege.

Hege er ikke bare forfatter, men også yogalærer.

(Foto: Solveig Hagelien)

− Hvilke egenskaper mener du at en god seriehelt / serieheltinne bør ha?

− For meg er det viktig at personen ikke er for mye «helt». Hen må være menneskelig. Det vil si ha både gode og dårlige sider. Men selvfølgelig mest gode.  Jeg husker jeg ble helt gal av romaner med heltinner som var så «vakre og vevre». Jeg må ha noen jeg kan kjenne meg igjen i.  Jeg liker en hovedperson som kan være både sterk og sårbar, dum og klok, morsom og alvorlig, snill og slem, vakker og stygg.

Der synes jeg TV-serien Sex & the City er aldeles glimrende. Med mangefasetterte karakterer som utvikler seg gjennom historien.

− Hvorfor har du valgt å skrive i akkurat denne sjangeren?

− Jeg synes det er spennende med relasjoner mellom mennesker og hvor vanskelig de kan være. Vi lever i et av verdens rikeste land, har stort sett alt vi trenger, og likevel greier vi ikke å være lykkelige, blant annet fordi vi kompliserer forholdene til hverandre.

Det er en sjanger jeg selv liker å lese, og jeg håper jeg klarer å skildre nåtidslivet med humor og varme.

− Hva har overrasket deg mest i prosessen med å skrive og gi ut en serie? Og er det lettere å gi ut serie nummer to?

− Det er overraskende mye arbeid, hehe. Nei, det er ikke lettere å gi ut serie nummer to, det er minst like mye arbeid som nummer 1.

− Har du noen tips til andre som har lyst til å prøve seg som serieromanforfatter?

− Sett deg ned og skriv! Ikke vær for kritisk. Skriv til historien begynner å leve av seg selv. Da kan du eventuelt gå tilbake og rette.

 

LYKKELODDET

ET LITE TETTSTED PÅ VESTLANDET, 2007

Maja lever tilsynelatende det perfekte familieliv med direktørektemannen Trygve og tvillingene på seksten, men det er noe som skurrer. Kjenner hun i det hele tatt sin egen mann? Hvorfor er moren hennes så hemmelighetsfull? Og hva med henne selv?

Overfor sine frodige isbader-venninner gir Maja uttrykk for at ting ikke ble slik hun en gang drømte om. Hun ønsker mer ut av livet, men hvordan er det mulig å få det til å skje?

Omslagsillustrasjon og design: Kjetil Nystuen og Ida Skjelbakken

BLI ABONNENT OG FÅ DEN FØRSTE BOKEN GRATIS!

Du kan også kontakte oss på ordretelefon: 23 30 24 28 eller på e-post: kundeservice@bladkompaniet.no.

 

BOK 2 KOMMER 24. SEPTEMBER!

Livet er snudd opp ned for Maja: Ikke bare har hun fått en spennende jobb i lokalavisen, hun har også vunnet vanvittige tjueseks millioner i Lotto. Pengene og jobben gir henne frihet og muligheter, men hvilken frihet og hvilke muligheter er det egentlig hun vil ha? Og hvorfor får hun seg ikke til å fortelle om premien til Trygve? Som ektemann burde han være hennes mest fortrolige, men det er ikke slik det føles. Ikke i det hele tatt.

 

ANDRE BØKER AV HEGE NORMAN-STORMBRINGER:

EKTE FOTBALLFRUER

Vivian har fire barn, hund og advokatmann. Selv jobber hun på den lokale iskremfabrikken, men drømmer om noe mer. Som en viktig jobb, lykkelige barn og et lidenskapelig ekteskap. Og å redde damefotballen i distriktet.

Det er en broket gjeng hun til slutt får samlet til et fotballag. Hver og en med sin spesielle historie.

Ekte fotballfruer er ikke en bok om fotball, men om sjefer som klår, snørrete unger, utroskap og nye vennskap. Livet går sin halte gang, noen ganger er det helt på trynet, andre ganger er alt på stell - og vel så det.

Omslagsdesign og -illustrasjon: Darling Clementine/ByHands

EKTE FOTBALLFRUER finnes som papirbok, e-bok og lydbok. Serien er på 11 bøker.

NB! På lydboken har vi endret tittelen til DAMELAGET, men innholdet er det samme.

 

DET NORSKE KAKEBORDET

Gode tradisjonelle oppskrifter og fantastiske bilder. Dette er kakebordets Norge rundt!Kakebaking har høy status. I alle fall på Sunnmøre. Her trylles det fram de lekreste kreasjoner med sirlige kremkruseduller og intrikate mønstre. De fleste etter oppskrifter og teknikker som har gått i arv i tradisjoner.I denne boken finnes ikke ord som sukkerfritt, lavkarbo eller hveteshots. Her lages kakene som din bestemor gjorde det. Med ekte råvarer og ekte kjærlighet. Kake er kultur, tradisjon, omsorg og høytid. Kaker er spesielle anledninger og kvalitetstid med kjente og kjære. I denne boken finner du et utvalg av noen av de aller mest populære kakene på det norske kakebordet. Alle servert med lettfattelige oppskrifter, delikate bilder og en klype humor.

 

DET NORSKE DESSERTBORDET

Det norske dessertbordet byr på gode tradisjonelle oppskrifter og fantastiske bilder. Dette er dessertenes Norge rundt.Mens runde kaker ofte hører festen til, hadde desserten en fast plass på norske middagsbord før i tiden. Den drøyde maten og avrundet måltidet med en søt smak.I dag serverer vi som oftest desserten til høytider og på søndager - og da gjerne desserter fra det store utland. Men visste du at rosenpudding fra Tromsø lages etter nesten samme oppskrift som italiensk panna cotta? Og at det bare er hårfine forskjeller mellom karamellpudding og crème brûlée? Eller at Dronning Mauds dessert kan minne veldig om Tiramisu?Mange av dessertene kan også fint brukes til hverdags.I denne boken har vi samlet de gode gamle, men også noen nye herligheter fra det norske dessertbordet.Vel bekomme!

 

FÅ NYHETER FRA BLADKOMPANIET DIREKTE I INNBOKSEN!

Vær den første til å få nyheter om lanseringer, konkurranser, forfatterintervjuer m.m.

Du kan når som helst stoppe utsendelsen av nyhetsbrevet, og din e-post-adresse vil ikke bli videreformidlet. Vi er opptatt av ditt personvern. Les hvordan vi sikrer dine opplysninger i vår personvernerklæring.

Forrige
Forrige

BLI KJENT MED STINE LANGTANGEN

Neste
Neste

BLI KJENT MED STINE LANGTANGEN