NÅ FINNES HELE SAGAEN OM ISFOLKET SOM LYDBOK!

SAGAEN OM ISFOLKET:

Langt tilbake i tiden vandret Tengel ut i ødemarken for å selge sjelen til Satan. Han ble stamfar til Isfolket …

Trondheim, 1581: Silje Arngrimsdatter blir kjent med Tengel av Isfolket og blir etter hvert nødt til å følge med ham til Isfolkets dal for å unngå å bli tatt av fogden og brent på bålet. Isfolket, som er rammet av en forbannelse etter deres forfader, Tengel den Onde, holder til i en isolert fjelldal. Forbannelsen sørger for at det alltid vil være én person i hver generasjon som er det ondes tjener.

Personene som er rammet av forbannelsen, har gule, katteaktige øyne og brede skuldre, og mange av dem er usedvanlig vakre. De har ulike magiske evner, men har også potensial for bunnløs ondskap. Enkelte av de rammede velger å kjempe mot ondskapen, mens andre omfavner den.

Sagaen om Isfolket er en slektssaga fra slutten av 1500-tallet og frem til 1961. Serien er på 47 bøker. Hver bok tar for seg en ny historie og kan derfor leses frittstående.

Hør utdrag fra den første boken i Sagaen om Isfolket her:

Sagaen om Isfolket 1: Trollbundet

Silje Arngrimsdatter var bare sytten da pesten drepte alle slektningene hennes i 1581. Utsultet og forfrossen, og med to foreldreløse småbarn å ta hånd om, nærmet hun seg likbålene utenfor Trondheim for å få litt varme i kroppen. Underlig nok var det bare én som hjalp Silje i nødens stund - en mann av Isfolkets ætt, som Silje fant dyrisk og skremmende - og underlig tiltrekkende på samme tid …

Bøkene kan også streames på ebok.no og alle de andre plattformene.

 

Foto: Bladkompaniet

 

MARGIT SANDEMO

Margit Sandemo (1924-2018) regnes som alle serieforfatteres «mor», og bokseriene hennes er utgitt i mange land. Mer enn 37 millioner bøker fordelt på over 185 titler har i årenes løp blitt sendt ut fra trykkeriene. Få forfattere har hatt så mange og så dedikerte lesere som Margit Sandemo.

Margit skrev sin første roman i 1963, og skuffelsen var stor da den ble refusert. Manuset ble imidlertid foreslått som en føljetong i et ukeblad, og i 1964 kunne man lese De tre frierne i Norsk Ukeblad. I årene som fulgte, ble flere av Margits fortellinger utgitt som føljetonger i norske og skandinaviske ukeblader, og etter hvert kom de også ut i bokform.

«Margits innsats er viktig for et allsidig lesende folk. Hun fanger den øvede leser og trener den nye. Hun fanger dem ved sin innlevelse i følelser og sinn.»
- William Nygaard
 

Med Sagaen om Isfolket skapte hun et helt unikt univers. Margit var forut for sin tid og gjorde fantasylitteratur til folkelesning. Helt til det siste fulgte hun entusiastisk med på serien Game of Thrones. Hun så hver episode og kunne navnene på skuespillerne. Dette var hennes hjemmebane.

Jeg skriver eventyr for voksne, sa Margit Sandemo selv om sitt forfatterskap. Innholdet i disse eventyrene kan karakteriseres ved sin frodighet og fantasi – med fortellinger som rommer alt man kan tenke seg av spenning, drama og romantikk, ispedd en rekke overnaturlige elementer. Men Margit var også opptatt av den virkelige verdenen. Hun elsket dyr og blomster - ja, naturen i sin helhet. Det var hennes religion.

«Margit Sandemo er rett og slett vidunderlig.»
- Emine Saner, The Guardian
 

Margit hadde respekt for mennesker med en tro, men hun var kritisk til hvordan kirkens menn gjennom tidene misbrukte sin makt og posisjon, særlig overfor kvinner. Hun var aldri redd for å ta opp tabuemner og sto opp for sine medmennesker når det var nødvendig. Hva hun mente om dette og hint, kommer tydelig frem i bøkene.

I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede. 

HEDDA SANDVIG

 

Foto: Tobias Heiberg

 

Hedda Sandvig er skuespiller og regissør. Ved siden av dette jobber hun som lydbokinnleser. Nå har hun lest inn alle de 47 bøkene i Sagaen om Isfolket av Margit Sandemo på lyd - et arbeid som har tatt hele fire år!

Forrige
Forrige

Nyhet! I Salg NÅ!

Neste
Neste

NÅ ER PÅMELDINGEN TIL SERIEFESTIVALEN ÅPNET!