Bladkompaniets skrivestipend

Drømmer du om å bli forfatter? Har du en god historie du vil fortelle? Vi i Bladkompaniet lyser nå ut skrivestipend på 10 000 kroner! 

 
 

Hva er Bladkompaniets skrivestipend? 

Bladkompaniet deler ut skrivestipend på 10 000 kroner og inngår avtale med forfatteren for videreutvikling av serien. Både debutanter og etablerte forfattere er velkomne til å sende inn sitt manus. 

Dette er et stipend, og det vil derfor ikke bli avregnet mot forskudd på royalty. 

Dersom du får skrivestipend og avtale med Bladkompaniet, vil du selvsagt få tildelt en redaktør som bistår deg i skriveprosessen. 

Hva ønsker vi oss? 

La deg inspirere av hjemstedet ditt eller noe du kjenner godt. Vi er spesielt interessert i historier som finner sted i landlige omgivelser. Du må ha minst én kvinnelig hovedperson. Serien din bør romme alt fra store, livsomveltende hendelser til det mer hverdagslige – og ikke minst en god kjærlighetshistorie. Vi foretrekker at handlingen legges i tidsrommet 1800–1930.  

Hvordan får du Bladkompaniets skrivestipend? 

Vi ønsker at du leverer minst 20 000 ord fra første bok og et kort sammendrag for minst seks bøker. 

Send ditt manus som word-dokument til manus@bladkompaniet.no

Vi vurderer alle innsendte bidrag og deler ut skrivestipend fortløpende til dem vi vil jobbe videre med. Siste frist for å sende inn ditt manus er 31. august. 

 
 

Hva vil det si å være forfatter hos Bladkompaniet? 

Våre forfattere skriver rundt seks bøker i året, så du må ha stor arbeidskapasitet. Bokseriene våre er på mellom 10 og 50 bøker, i gjennomsnitt på 20. 

Forfatterne i Bladkompaniet er en gjeng med dyktige, skriveglade og flittige mennesker. Å skrive kan være en ensom jobb, og det er viktig for oss at alle våre forfattere føler seg som en del av et fellesskap, der de kan hente støtte og inspirasjon hos hverandre og hos oss i redaksjonen. Vi er en stor og inkluderende forlagsfamilie.  

Gode skrivetips på veien: 

Gjør research! For å skrive troverdig må du kjenne tiden og miljøet du skriver fra, og du må ha historiske fakta på plass.  

Bruk god tid på å utvikle persongalleriet. Hovedpersonen må være varm, sterk og eiegod, og hun må også ha spennende personer rundt seg. 

Dialog driver handlingen fremover, så bruk mye dialog. 

Vær bevisst på at historien din må inneholde følelser, konflikter og spenningstopper. 

Skriv fra hjertet! Vis oss at du brenner for å fortelle historien din. 

Vil du vite mer om serieromaner? Send oss en e-post for å få tilsendt en e-bok, så du blir bedre kjent med sjangeren. 

 

Alle spørsmål kan rettes til redaktør Janne Nateland på e-post: siv.janne.nateland@bladkompaniet.no 

 
 

FÅ NYHETER FRA BLADKOMPANIET DIREKTE I INNBOKSEN!

Vær den første til å få nyheter om lanseringer, konkurranser, forfatterintervjuer m.m.

Du kan når som helst stoppe utsendelsen av nyhetsbrevet, og din e-post-adresse vil ikke bli videreformidlet. Vi er opptatt av ditt personvern. Les hvordan vi sikrer dine opplysninger i vår personvernerklæring.

Forrige
Forrige

Sagaen om Isfolket er tilbake!

Neste
Neste

På SPORET AV DETEKTIVDAMENE